ßßß
SKŁADNIKI: (na keksówkę lub formę z kominem)175 g margaryny2 jajka1 szklanka cukru2 szklanki mąki pszennej1 szkl mleka2 łyżeczki proszku do pieczenia4 kisiele kolorowe do kubeczka1. Margarynę rozpuścić i wystudzić.2. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wystudzoną margarynę i mleko. Całość dokładnie zmiksować, podzielić na 4 części, do każdej dodać po 1 kisielu. Warstwami wyłożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 45 min w 180*C (do suchego patyczka)Zamiast wykładać ciasto warstwami (co jest trudne, bo ciasto jest dość gęste - ja pomagałam sobie mocząc co chwilę łyżkę we wrzątku) można po prostu wykładać po łyżce z każdej z kolorowych części "gdzie popadnie" - wtedy wyjdzie piękna babka łaciata :)Smaki i kolory kisieli (patrząc od dołu) to:1. O smaku polewki z kaktusa (na żywo był trochę bardziej zielony:)2. Truskawkowy - zrobił się ciemnozielony :/3. Cytrynowy - żółty4. Wiśniowy - różowy
Inspiracja: Domowa Cukiernia Ewy