Wykonanie
Placuszki z
jabłkiem - szybkie i smaczne, wilgotne w środku, w sam raz dla niespodziewanych gości:)

Porcja na ok 12 szt dużych placuszków.Najlepsze są przestygnięte i obsypane obficie
cukrem pudrem.SKŁADNIKI:1
jajko3 łyżki
cukru1 opakowanie
cukru wanilinowego1,5 szkl
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szkl
mleka1-2
jabłkacukier puder do posypania1.
Jajko ubić z
cukrami na puch.2. Dodawać stopniowo m ąkę i proszek na zmianę z
mlekiem. Zmiksować na gładkie ciasto.3.
Jabłka obrać, wydrążyć środek z pestkami, pokroić w poprzek w ok 0,5 cm krążki.

4.
Jabłka zanurzać w cieście tak, aby się dobrze nim obkleiły, smażyć na rumiano. Obsypać
cukrem pudrem.Uwaga: zamiast w plasterki
jabłko można pokroić na mniejsze części, wyjdą wtedy takie mini racuszki na jeden kęs