Wykonanie
Dziś zapraszam znów na coś słodkiego, co mozna zanieść na piknik lub na grilla. Może być to też szybki sposób na coś słodkiego do
kawy;)Brownie to "twór" pomiędzy
ciastem a
ciastkiem - pyszny amerykański deser, który podbił
serca niejednej osoby.- 220 g
czekolady ( ja użyłam gorzkiej i
mlecznej)-3 saszetki
kawy rozpuszczalnej ( jednorazówek z
mlekiem)- 3/4 szklanki
cukru- szklanka
mąki- 200 g
masła- 4
jajkaCzekoladę łamiemy na kawałeczki i rozpuszczamy wraz z
masłem w kąpieli
wodnej .Piekarnik nastawiamy na 190C ( z termoobiegiem)
Jajka ubijamy na puszystą masę wraz z
cukrem. Dodajemy masę
czekoladową,
mąkę i
kawę i dokładnie mieszamy. Blachę do pieczenia o szerokości 25x20cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę i wkładamy do nagrzanego piekarnika na ok 20 min.



