Wykonanie
A dziś coś dla smakoszy
kawy i
czekolady.Deser prosty w przygotowaniu, mamy nadzieję, że skusicie się na przygotowanie go samodzielnie.Składniki- 100g
gorzkiej czekolady- 250g
masła-20g
kawy rozpuszczalnej- 1/2 litra
mleka- 200g
cukru- 100g
mąki krupczatki- 2
jajkaSposób przygotowaniaW małym rondelku rozpuszczamy
czekoladę, na odrobinie
masła.Następnie w większym naczyniu łączymy roztopioną
czekoladę,
mleko,
jajka,
kawę,
cukier,
mąkę, cały czas podgrzewając na niewielkim ogniu, mieszając. Kiedy już się podgrzeje, zdejmujemy z ognia i wszystko razem miksujemy, aż do połączenia się składników w gładką, puszystą masę.Masę odstawiamy do ostudzenia.W innym naczyniu ucieramy
masło. ( miksujemy )Kiedy nasza masa jest już ostudzona, dodajemy ją powoli miksując do
masła.Tak przygotowany krem wlewamy do pucharków i wkładamy do ostudzenia. Można też ubić
bitą śmietanę, smakuje pysznie !

E.O