Wykonanie
            Zupa, której nie 
jadłam od lat- jakoś musiałam się do niej przekonać na nowo. 
Szczaw ogólnie bardzo lubię - najbardziej na surowo ;) Ale w zupie jak się okazuje też jest pyszny. Prosta, tania i na pewno znana większości z Was.- 2 litry rosołu- 8 dużych 
ziemniaków-300g szczawiu- 2 
marchewki- 
sól, 
pieprz, 
gałka muszkatołowa- 50 ml 
śmietany- 1 łyżka 
mąki ziemniaczanejZiemniaki obieramy i kroimy w kosteczkę- podobnie robimy z 
marchewką. Zalewamy rosołem i gotujemy do miękkości. 
Szczaw tniemy lub rwiemy na kawałeczki i wrzucamy do zupy- znów chwilę gotujemy. 
Śmietanę mieszamy z 
mąką , zaprawiamy niewielką ilością zupy a następnie wlewamy i mieszamy. Na koniec doprawiamy do smaku.



