Wykonanie
Pomysł na to danie przyszedł mi do głowy podczas oglądania jednej z edycji Master Chefa. Pomyślałam sobie - dlaczego nie miałabym spróbować - wygląda na smaczne. Dziś miałam chwilę czasu więc pomysł zrealizowałam i teraz
bedę robić tak często jak tylko
będę miała okazję - jest pyszne, ciągnące się i można tam włożyć co tylko się chce.- 8 tortilii- 8 plastrów
salamii- kilka listków
kapusty pekińskiej- pół
czerwonej papryki- 25g
żółtego sera w plastrach-
ketchup-
boczek wędzonyRozkładamy tortille. Każdą smarujemy
ketchupem zostawiając brzegi wolne. Na 4 plackach, na środku układamy podarte liście
kapusty, pokrojoną
paprykę, po 2 plastry
salami i trochę pokrojonego w drobne kawałeczki
boczku. Na to układamy
żółty ser pamietając by brzegi placka pozostały czyste. Przykrywamy pozostałymi 4 plackami. Każdą jedną taką " kanapkę " z osobna grillujemy przez ok. 1,5 - 2 min z każdej strony, uważając , żeby nie wylał się
ser. Wolne brzegi muszą zostać sklejone. Po ugrillowaniu kroimy w kawałeczki jak pizzę i podajemy.
![](/Data/Images/malpandom.blogspot.com\2013_slash_08_slash_meksykanska-przekaska/l/-1022125769.JPG)
![](/Data/Images/malpandom.blogspot.com\2013_slash_08_slash_meksykanska-przekaska/l/1325948474.JPG)
![](/Data/Images/malpandom.blogspot.com\2013_slash_08_slash_meksykanska-przekaska/l/995828931.JPG)