Wykonanie
Dziś przepis, który obiecywałam Wam od wczoraj. Panowie , którzy remontują mój dom byli zadowoleni a robota szybciej im szła:) Może to jest sposób na jak najszybsze załatwianie wszelkich remontów?;) Ciasto jest szybkie, proste i bardzo smaczne:)- pół kostki
drożdży ( 50g)- pól szklanki
oleju- szklanka
cukru- szklanka
mleka- 3
jajka- 500g
mąki- 100g mielonych
migdałów- 100g
mąki pszennej-200 g
masła- 100g
cukru pudruDrożdże rozkruszamy i wrzucamy do miski, na to wsypujemy
cukier,
mleko,
olej i wbijamy
jajka. Przykrywamy ściereczką i zostawiamy to na 3 godziny- nie mieszamy. Po tym czasie dosypujemy
mąkę, mieszamy- ciasto ma być kleiste - nie elastyczne jak przy ciastach
drożdżowych wyrabianych i przelewamy do formy okrągłej tortowej 26cm. Wsypujemy na wierzch
owoce. Z
masła,
mąki pszennej i zmielonych
migdałów oraz
cukru pudru wyrabiamy kruszonkę, którą posypujemy
owoce . Całość odstawiamy na pół godzinki do wyrośnięcia- w ciepłe miejsce . Wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160C ( przy termoobiegu ) na ok. 45 min.