ßßß
Cookit - przepis na Wieprzowina po chińsku z warzywami
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Wieprzowina po chińsku z warzywami
Składniki
Łopatka
Szynka Wieprzowa
Mieszanka chińska mrożona
Papryka czerwona
Papryka żółta
Przyprawa chińska
Sos sojowy
Sól
Pieprz
Olej
Ryż
Wykonanie
Nie każdy przepada za chińskimi
smakami
, ale ich sympatycy na pewno znają to danie. Smażona
wieprzowina
z chińskimi warzywami to klasyk nad klasykami. Koniecznie podana z
ryżem
lub
makaronem ryżowym
. :-) To danie bardzo rozgrzewa i choć dzięki przewadze warzyw jest lekkie, nie polecam go na szczególnie upalne dni, bo aromatyczne
przyprawy
robią swoje.
300g
łopatki
lub
szynki wieprzowej
400g
mrożonej mieszanki chińskiej
1
czerwona papryka
1
żółta papryka
przyprawa chińska
3 łyżki
sosu sojowego
sól
,
pieprz
olej
1.
Wieprzowinę
kroimy w nieduże, bardzo cienkie kawałki. Obsypujemy obficie
przyprawą chińską
. Smażymy przez około 10 minut na rozgrzanym
oleju
.2. Na patelnię dodajemy mieszankę chińską i pokrojoną w kostkę
paprykę
. Smażymy do momentu wyparowania płynów. Dodajemy
sos sojowy
,
sól
,
pieprz
i
przyprawę
do smaku.3. Podajemy z
ryżem
.
Źródło:
http://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/07/wieprzowina-po-chinsku-z-warzywami.html
Przepisy powiązane
Wołowina z ryżem
Wołowina z ryżem
Wołowina z ryżem
Faszerowana papryka z wieprzowiną, batatem i grzybami mun
Faszerowana papryka z wieprzowiną, batatem i grzybami mun
Składniki powiązane (0)