Wykonanie
Co jak co, ale faszerowane
jajka na polskim
stole znaleźć się muszą. Obowiązkowo! :-) Bez względu na to, czy to Boże Narodzenie, Wielkanoc, imieniny czy zwykła domówka. Kiedyś na stołach królowały
jajka w
majonezie, mnie fantazja ponosi trochę bardziej i za każdym razem staram się serwować coś nowego. Byle prosto i smacznie. :-)
6
jajek1
cebula100g
pieczarek3 łyżki
majonezusól,
pieprznatka pietruszki do dekoracji1.
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym
oleju. Dodajemy starte na tarce
pieczarki i dusimy do momentu aż
woda wyparuje. Doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Studzimy.2.
Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy
żółtka, łączymy je z podsmażonymi
pieczarkami,
majonezem. Doprawiamy do smaku.3. Na
białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy
natką pietruszki.