Wykonanie
Idealne danie dla fanów kontrowersyjnych połączeń
smakowych. ;-)
Ryba z
grzybami pozornie niekoniecznie idą w parze, ale delikatne
kurki okazały się być dobrym towarzystwem dla soczystego,
rybnego fileta. Najbardziej zadowolona jestem z sosu
kurkowego, który wyszedł idealny a dzięki gotowym
kurkom od Nasza Chata zrobienie go zajęło 10 minut. Sos powtórzę na pewno!
Ryba:500g filetów z
mintaja1
cytrynaposiekany
kopereksól,
pieprzSos
kurkowy:
kurki - danie gotowe 350g, od Nasza Chata1 duża
cebula250ml
śmietanki 18%sól,
pieprz1. Na patelni podsmażamy posiekaną
cebulę, dodajemy
kurki i smażymy kilka minut. Dodajemy
śmietanę, doprawiamy do smaku
solą i
pieprzem. Gotujemy 2-3 minuty.2.
Rybę solimy,
pieprzymy, obsypujemy
koperkiem i skrapiamy obficie
sokiem z cytryny. Pieczemy przez około 10 minut w temperaturze 200 stopni.3. Upieczoną
rybę polewamy sosem.