Wykonanie
            Moją przygodę z wypiekami 
chleba w automacie rozpoczęłam od najprostszego typu 
chleba - 
chleba pszennego.Mimo, że nie przepadam za 
białym, 
pszennym pieczywem, muszę przyznać,że chlebek wyszedł bardzo smaczny. Miękki, puszysty, ale dobrze wypieczony. Nadaje się na tosty, ale sprawdza się także jako zwykła kanapka.A co najważniejsze nie zawiera żadnych polepszaczy, ani konserwantów.Mój debiut uważam za udany i jak tylko czas pozwoli zabiorę się za kolejny wypiek 
chleba, tym razem ciemnego :))

Składniki: na 1 
chleb o wadze 900g i średnio wypieczonej skórce1 łyżeczka 
oliwy z oliwek260 ml 
wody1 
jajko1 łyżeczka 
cukru1 łyżeczka 
soli550 g 
mąki pszennej (typ 550)14 g świeżych 
drożdży lub 7 g 
drożdży suchychWykonanie:

Wszystkie składniki wrzucamy do maszyny w podanej kolejności: najpierw składniki mokre, 
potem suche, na końcu 
drożdże. Maszynę ustawiamy na podstawowy program mieszania i pieczenia 
chleba. Po upieczeniu wyjmujemy mieszadła i studzimy 
chleb na kratce kuchennej.
