Wykonanie
Uwielbiam wszelkie smarowidła do
chleba.Najbardziej chyba te z dodatkiem
jajka albo
twarogu.Są nie tylko zdrowe ale i pyszne. Bo taka domowa pasta zawsze będzie o niebo lepsza od wszelkich sklepowych mazideł :))Na blogu jest już kilka przepisów na pasty np: pochrzaniona
pasta jajeczna, pasta
makrelowo-jajeczna, pasta z
tuńczyka czy tradycyjna
pasta jajeczna a dziś zapraszam na pastę z
twarogu i
wędzonej makreli :)))
Składniki:1 wędzona
mak rela200g chudego
twarogu1/2
cebulisólpieprz2 łyżki
ostrego ketchupuWykonanie:
Makrelę obieramy.
Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mielimy, dusimy widelcem lub blendujemy w zależności od możliwości i upodobań. Dodajemy
ketchup,
sól i
pieprz. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce ok 1h, aby składniki przegryzły się wzajemnie.