ßßß Cookit - przepis na PASTA Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI

PASTA Z TWAROGU I WĘDZONEJ MAKRELI

nazwa

Wykonanie

Uwielbiam wszelkie smarowidła do chleba.
Najbardziej chyba te z dodatkiem jajka albo twarogu.
Są nie tylko zdrowe ale i pyszne. Bo taka domowa pasta zawsze będzie o niebo lepsza od wszelkich sklepowych mazideł :))
Na blogu jest już kilka przepisów na pasty np: pochrzaniona pasta jajeczna, pasta makrelowo-jajeczna, pasta z tuńczyka czy tradycyjna pasta jajeczna a dziś zapraszam na pastę z twarogu i wędzonej makreli :)))
Składniki:
1 wędzona mak rela
200g chudego twarogu
1/2 cebuli
sól
pieprz
2 łyżki ostrego ketchupu
Wykonanie:
Makrelę obieramy. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki mielimy, dusimy widelcem lub blendujemy w zależności od możliwości i upodobań. Dodajemy ketchup, sól i pieprz. Mieszamy. Chłodzimy w lodówce ok 1h, aby składniki przegryzły się wzajemnie.
Źródło:http://walijskiepichcenie.blogspot.com/2014/12/pasta-z-twarogu-i-wedzonej-makreli.html