Wykonanie
Bardzo lubię
czerwoną fasolę, zdecydowanie bardziej niż białą.Uwielbiam też
seler naciowy - jego smak i zapach...Postanowiłam, więc połączyć w jednej
sałatce moje ulubione składniki.I nie żałuję, bo
sałatka wyszła bardzo smaczna.Na pewno nie raz
wrócę do przepisu ...
Składniki:1 puszka
czerwonej fasoli3
łodygi selera naciowego1 mała (200g) puszka
kukurydzy1 mały słoik
papryki czerwonej konserwowej3-4
ogórki konserwowe150g
szynki konserwowej lub drobiowejsol
pieprzmajonezWykonanie:
Fasolę wylewamy na sitko, przelewamy
wodą, aby pozbyć się resztek zalewy, odcedzamy.
Seler naciowy,
paprykę konserwową,
szynkę oraz
ogórki konserwowe kroimy w paski.
Kukurydzę odcedzamy. W dużej misce łączymy ze sobą wszystkie składniki. Dodajemy
majonez (nie wiele, tylko tyle, aby składniki połączyły się)
sól, świeżo zmielony
pieprz. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na ok 2h, aby wszystkie składniki przeszły smakiem.