Wykonanie
A więc koniec roku nadchodzi coraz większymi krokami, nie da się ukryć... a wraz z nim nadchodzą refleksje kończące ten rok i
plany na przyszły... Ja o swoich - jednych i drugich - opowiem Wam jutro, a dziś dorzucam coś kulinarnego :-) Może spodoba Wam się ta
sałatka i przygotujecie ją na pełną szaleństw noc sylwestrową? Nam bardzo smakowała :-)SKŁADNIKI1 opakowanie tortellini (250 - 300 g, w dowolnym smaku)5
łodygi selera naciowego4 długie
kabanosy wieprzowe1 puszka
kukurydzymajonez (ilość według uznania)
sól,
pieprzTortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną
wodą, by szybciej wystygły.
Selera oczyszczamy z grubych włókien, a następnie kroimy w plasterki.
Kabanosy kroimy w kawałki dowolnej wielkości.
Kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki łączymy razem, doprawiamy
majonezem,
solą i
pieprzem. Gotowe :-)