Wykonanie
Kolejna propozycja z dodatkiem
selera naciowego. O jego cennych właściwościach możecie przeczytać w poniedziałkowym
poście. Tym razem inspirowałam się
sałatką, którą miałam okazję degustować podczas jednego z rodzinnych spotkań. Nie mam pojęcia, czy udało mi się odtworzyć listę składników w całości, ale dokładnie o taki smak mi chodziło. Na pewno nie było w niej
koperku, który jest efektem mojej intuicji. Zdecydowanie tu pasuje. Zachęcam do spróbowania!
Składniki:- 3
łodygi selera naciowego,- 4
jajka ugotowane na twardo,- 1 puszka
kukurydzy,- 100 g
szynki konserwowej,- posiekany
koperek,-
majonez,
musztarda,-
sól,
pieprz - do smaku.
Seler naciowy dokładnie myjemy, kroimy na małe kawałki (kostkę lub cienkie plasterki - w zależności od grubości i wielkości łodygi).
Jajka kroimy w większą kostkę,
szynkę w mniejszą.
Koperek siekamy. Wszystkie składniki umieszczamy w misce, dodajemy
majonez, łyżkę
musztardy, przyprawiamy do smaku. Podajemy schłodzoną. Smacznego!