Wykonanie
Pyszna, lekka i wilgotna babka znaleziona na blogu TUTAJ zachwyciła mnie od pierwszego wrażenia.Już za pierwszym podejściem do przepisu - sukces.Babka wyszła dokładnie tak jak w oryginale i porwała mnie swoim smakiem ... Na pewno nie raz do niej
wrócę :)

Na zdjęciach oczywiście bez "glancu" i wszelkich posypek, bo takie babki lubię najbardziej :)Składniki:5 jaj250 ml
śmietany kremówki 30%1 szklanka
cukru3 budynie
waniliowe lub
śmietankowe bez
cukru ( 40 gramowe)1 szklanka
mąki1 czubata łyżeczka
proszku do pieczeniaWykonanie:
Żółtka ucieramy z
cukrem do puszystkości.Do masy jajecznej wlewamy
śmietankę i stopniowo dodajemy
mąkę przesianą z
proszkiem do pieczenia oraz budynie (proszek budyniowy). Całość ucieramy do momentu dokładnego połączenia się składników.
Białka ubijamy na sztywno,delikatnie dodajemy je do masy, całość mieszamy łyżką.Masę wylewamy do natłuszczonej i wysypanej
kaszą manną formy babkowej. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut.
