Wykonanie
Pieprznik jadalny czyli nasza pospolita
kurka ceniona jest przez nas za swój niepowtarzalny aromat i smak.U mnie zdecydowanie nr 1 wśród wszystkich
grzybów.Po zupie kurkowej, którą ostatnio gotowałam,przyszedł czas na jajecznicę z
kurkami :)
Składniki:(na 2 porcje)150g
kurek1 mała
cebula1 łyżka sklarowanego
masła4
jajka, roztrzepane
sól, świeżo zmielony
pieprzszczypiorek albo
natka do posypaniaWykonanie:
Kurki dokładnie umyć, osuszyć, większe pokroić.
Cebulę obrać i drobno pokroić. Na patelni rozgrzać
masło. Zeszklić
cebulkę, dodać
kurki. Smażyć na średnim ogniu ok 10min(nie dłużej bo staną się twarde). Następnie wylać roztrzepane i posolone
jajka, na małym ogniu usmażyć jajecznicę. Podawać posypaną odrobiną świeżo zmielonego
pieprzu,
natką lub grubym
szczypiorkiem. Smacznego!