Wykonanie
Domowe paluszki
rybne to kolejny przepis, który podpatrzyłam na blogu
Margarytki TUTAJProściutki przepis odmienił wygląd standardowych kostek
rybnych :)Składniki:kostki z
mintaja2
jajkabułka tartaodrobina
soliprzyprawa do rybmajeranekolej do smażeniaWykonanie:Kostki
rybne przekładam poprzedniego dnia z zamrażarki do lodówki. Są wtedy delikatanie rozmrożone, ale nie do końca. Każdą kostkę dzielimy na 3 części , uzyskując w ten sposób z każdej kostki 3 paluszki. Posypujemy ulubionymi
przyprawami, maczamy w rozkłóconym
jajku i obtaczamy w
bułce tartej. Smażymy na
oleju (bądź innym tłuszczu) na średnim ogniu ze wszystkich stron.Podajemy z surówką z
kiszonej kapusty TUTAJ, która najbardziej pasuje mi do smażonej
rybki :)