Wykonanie
Potrawę robię od dobrych kilku lat. W połączeniu z
ryżem lub
makaronem jest pyszna. Przepis znalazłam na starych kartach do kolekcjonowania przepisów :)Danie powinno robić się w woku ale ja z racji że go nie posiadam robię na dwie patelnie.

Składniki:Duża pierś z
indyka ( może być również
mięso z nogi )200 g
pieczarekczerwona,
zielona paprykacebulaszklanka
bulionu drobiowego3 łyżki
sosu sojowegołyżeczka
soli,
kurkumy,
pieprz,1 lub 2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejolej do smażeniaWykonanie:Oczyszczone
mięso oraz warzywa pokroić w kostkę. Na patelni kolejno smażyć poszczególne składniki (usmażone odkładam na talerz i smażę następne)Na końcu usmażyć
cebulę.
Mąkę dokładnie wymieszać z
bulionem, dodać do
cebuli, zagotować. Doprawić do smaku.Dodać usmażone wcześniej porcje warzyw oraz
mięso. Podgrzać i podawać.Smacznego