ßßß Cookit - przepis na Indyk po chińsku

Indyk po chińsku

nazwa

Wykonanie

Potrawę robię od dobrych kilku lat. W połączeniu z ryżem lub makaronem jest pyszna. Przepis znalazłam na starych kartach do kolekcjonowania przepisów :)
Danie powinno robić się w woku ale ja z racji że go nie posiadam robię na dwie patelnie.
Składniki:
Duża pierś z indyka ( może być również mięso z nogi )
200 g pieczarek
czerwona, zielona papryka
cebula
szklanka bulionu drobiowego
3 łyżki sosu sojowego
łyżeczka soli, kurkumy, pieprz,
1 lub 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
olej do smażenia
Wykonanie:
Oczyszczone mięso oraz warzywa pokroić w kostkę. Na patelni kolejno smażyć poszczególne składniki (usmażone odkładam na talerz i smażę następne)
Na końcu usmażyć cebulę.
Mąkę dokładnie wymieszać z bulionem, dodać do cebuli, zagotować. Doprawić do smaku.
Dodać usmażone wcześniej porcje warzyw oraz mięso. Podgrzać i podawać.
Smacznego
Źródło:http://smakowiciewmojejkuchni.blogspot.com/2014/06/indyk-po-chinsku.html