ßßß
Składniki:4 udka z kurczakaprzyprawa do kurczaka1kg kiszonej kapusty1 marchewka1 cebulakminek, łyżeczka cukru, łyżeczka soli, pieprz do smaku,olejWykonanie:Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna, opłukać i przełożyć do miski. Dodać obraną, startą marchewkę, cebulę pokrojoną w kosteczkę, łyżeczkę kminku, soli, cukru oraz pieprzu. Wlać łyżkę oleju i wymieszać.Udka podgotować około 20-30 minut. Odcedzić.W naczyniu żaroodpornym ułożyć kapustę. Na kapustę położyć udka, obsypać wszystko przyprawą do kurczaka i odrobiną słodkiej papryki.Zapiekać pod przykryciem w 200 stopniach około 70-90 minut.W czasie pieczenia przewrócić udka 2 razy. 20 minut przed końcem pieczenia zdjąć pokrywkę aby udka ładnie się przyrumieniły.Smacznego