ßßß
Cookit - przepis na Zupa po meksykańsku
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Zupa po meksykańsku
Składniki
Mięso mielone
Łopatka
Cebula
Czosnek
Papryka czerwona
Kukurydza konserwowa
Fasola biała
Fasola czerwona
Ziemniak
Sok pomidorowy
Papryka słodka
Bazylia
Sól
Pieprz
Wykonanie
Pyszna i bardzo sycąca zupa. Ulubiona potrawa mojego
męża
.
Składniki:500g
mięsa mielonego
z
łopatki
3
cebule
5 ząbków
czosnku
papryka czerwona
puszka
kukurydzy konserwowej
puszka
fasoli białej
puszka
czerwonej fasoli
3 większe
ziemniaki
sok pomidorowy
papryka słodka
, ostra,
bazylia
,
sól
,
pieprz
,Wykonanie1.Zawartość puszek wraz z zalewą włożyć do garnka, dodać ok 1 litr
wody
. Dosypać łyżeczkę
soli
oraz
pieprzu
i gotować na wolnym ogniu.2. Na patelni podsmażyć
cebule
,
paprykę
pokrojoną w kostkę. Dodać
mięso mielone
wraz z
przyprawami
. Dodać szklankę gęstego
soku pomidorowego
oraz
czosnek
przeciśnięty przez praskę i poddusić. Zawartość patelni dodać go garnka z warzywami. Wsypać pokrojone w kostkę
ziemniaki
i gotować aż wszystko będzie miękkie. Jeśli zupa jest za rzadka należy dolać odrobinę
wody
. Doprawić na pikantnie.Smacznego
Źródło:
http://smakowiciewmojejkuchni.blogspot.com/2014/03/zupa-po-meksykansku.html
Przepisy powiązane
Lekka zupa meksykańska
Lekka zupa meksykańska
Lekka zupa meksykańska
Lekka zupa meksykańska
Lekka zupa meksykańska
Składniki powiązane (0)