Wykonanie
A dziś u mnie sentymentalnie, smacznie i słodko. I w gruncie rzeczy dość szybko. Wykorzystałam
śliwki które jeszcze miałam z zeszłego sezonu. W czeluści mojej zamrażarki gdzieś się zagubiły i szczęśliwie je znalazłam. Właściwie to taki deser nie deser... Fajny pomysł też na szybkie słodkie śniadanie lub na przekąskę. Można użyć dowolnych
owoców i już nie
mogę się doczekać kiedy zrobię go ze świeżymi
truskawkami lub
malinami...

Składniki (dla jednej osoby):1 szklanka
śliwek (mrożone trzeba rozmrozić)łyżka
masła2 łyżeczki
cukru trzcinowego3 łyżki
jogurtu greckiego (można także użyć
serka naturalnego lub zwykłego
jogurtu)
migdałyłyżeczka (lub dwie)
syropu klonowegoWykonanie:
Jogurt wymieszaj z
syropem klonowym. Rozpuść
masła na patelni i wsyp
cukier. Poczekaj aż się rozpuści (w tym celu poruszaj patelnią) a następnie wrzuć
śliwki. Smaż je przez chwilę ale niezbyt długo żeby się nie rozpadły. Rozłóż
śliwki na
jogurcie (polej je także karmelem który powstał). Posyp posiekanymi
migdałami.Smacznego!