Wykonanie
Wiadomo, że najlepsze przepisy powstają często przez przypadek. I to właśnie przepis z
serii -potrzeba
matką wynalazków. Dojrzałe
awokado prosiło się o to żeby coś z nim zrobić. Teraz, tu, natychmiast.. Miałam w planie zrobić shake'a z
awokado i
bananem ale.. pomyślałam, że skoro takie połączenie pasuje w koktajlu to pewnie sprawdzi się i w postaci "sałatki". I rzeczywiście! Jest przepysznie. I nawet mój m. który nie jest fanem
awokado niechętnie się ze mną podzielił. Może połączenie jest nieco zaskakujące i nietypowe ale naprawdę się sprawdziło. Polecam nie tylko fanom
awokado:)
Składniki:1 dojrzałe
awokado (nie może być ani zbyt dojrzałe ani niedojrzałe:))2 średnie
bananysok wyciśnięty z połowy dużej
cytryny1-2 łyżeczki
brązowego cukruWykonanie:
Awokado przekrój na pół. Usuń pestkę, obierz ze skóry i pokrój na kawałki (plastry, w kostkę- pełna dowolność).
Banany obierz odetnij końcówki i pokrój w plastry. Rozłóż je na talerzu i dodaj kawałki
awokado.
Skrop sokiem z cytryny i posyp
cukrem.Smacznego!