Wykonanie
Przypuszczam, że po przeczytaniu listy składników uznacie, że w najlepszym wypadku to się po prostu nie może nadawać do jedzenia. Zapewniam, że jest zupełnie odwrotnie. Kiedy znalazłam ten przepis w książce o kuchni Pacyfiku wiedziałam, że muszę go wypróbować. Nieco go zmodyfikowałam wg własnego smaku. U mnie działa to tak, że im bardziej zaskakujące składniki pojawiają się w przepisie tym bardziej chcę tego spróbować. Właściwie jest tu wszystko co lubię
jogurt,
banany i
chili. Więc dlaczego miało by się nie udać? Zjadłam takie śniadanie dziś rano i muszę powiedzieć, że było obłędne. Nie są to typowe połączenia smakowe ale właśnie z tego powodu warto wypróbować. Smakuje naprawdę rewelacyjnie:)

Składniki:1
banan150 ml
jogurtu naturalnegook 1 łyżka
cukru pudrusólpieprzchili w płatkach lub pół świeżej
papryczki chiliWykonanie:
Jogurt przelej do miski. Dodaj
cukier puder,
sól i
pieprz do smaku.
Pieprzu polecam całkiem sporo. Wsyp odrobinę
płatków chili i wymieszaj wszystko dokładnie. Skosztuj i ewentualnie jeszcze przypraw.
Banana pokrój w plastry i dodaj do
jogurtu. Wymieszaj i posyp jeszcze
płatkami chili. Podawaj schłodzone.Smacznego!