Wykonanie
Gorąca
czekolada...czy może być coś lepszego w zimny wieczór? Już sama nazwa rozgrzewa i poprawia nastrój. Ta nie jest ani za słodka, ani zbyt gęsta. Bo nie lubię takich które są przeraźliwie słodkie i przypominają gęsty mus. Ja użyłam
rumu ale można go pominąć lub dodać ulubiony
likier. O takiej uspokajającej i wyciszającej
czekoladzie będę marzyć każdego wieczoru:)

Składniki:120 g
gorzkiej czekolady (min.60 % zawartości
kakao)2,5 szklanki
mleka3- 4 łyżki
rumu100 ml
śmietany kremówki (można także ubić
śmietanę- wtedy użyj ok 250 ml kremówki)zmielona
gałka muszkatołowaWykonanie:
Mleko przelej do garnka i podgrzej aż się zagotuje.
Czekoladę połam na mniejsze kawałki i dodaj ją do
mleka. Poczekaj aż się dokładnie rozpuści. Dodaj
rum i kremówkę i przelej
czekoladę do szklanek. Posyp odrobiną
gałki muszkatołowej.Smacznego!