Wykonanie
Pierwsze skojarzenie jakie nasuwa się na myśl o
kaszy gryczanej? Pewnie, że gulasz. Ale na gulaszu świat się nie kończy. Czasami warto odejść od tradycji kulinarnych i puścić
wodze fantazji. Mimo obaw
sałatka jest naprawdę dobra. Zaskakująco dobra. Jeśli zaryzykujecie i zrobicie ją choć raz..będziecie chcieli wracać do niej jeszcze wielokrotnie. Jest mocno uzależniająca:)

Składniki:ok 100- 120 g ugotowanej
kaszy gryczanej70 g
boczku wędzonego1
czerwona cebulapęczek
rzodkiewek1
ogórek zielony
sólpieprzoliwa do smażeniaWykonanie:
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na
oliwie.
Cebulę pokrój w cieniutkie półtalarki.
Rzodkiewkę i
ogórka w ćwiartki.
Kaszę wsyp do miski dodaj
boczek i warzywa. Wymieszaj dokładnie. Jeśli chodzi o
przyprawy sól,
pieprz i
majeranek były dla mnie wystarczające ale nic nie stoi na przeszkodzie żeby dodać swoje ulubione
zioła.Smacznego!