ßßß
Składniki:100 g czekolady mlecznej100 g czekolady gorzkiej100 g orzechów laskowych (ja miałam całe w skórkach)szklanka mleka1,5 szklanki mleka w proszku2 łyżki masła2 łyżki mioduWykonanie:Orzechy wysyp na blachę i piecz w piekarniku z włączoną funkcją grilla w temp. 170 stopni przez ok 10 min. (trzeba je kontrolować żeby się nie spaliły). Gdy się lekko przypieką trzeba pozbawić je skórek inaczej krem będzie gorzki. Najłatwiej zrobić do wysypując je na ściereczkę i pocierając. Uprażone orzechy łatwiej pozbawić skórki. Dokładnie zmiksuj (ok 2 min). Czekolady rozpuść w kąpieli wodnej. Mleko zagotuj dodaj miód, masło i stopniowo dodawaj czekoladę. Ciągle mieszaj żeby nie powstały grudki. Wysp orzechy. Wymieszaj. Powoli stopniowo dodawaj mleko w proszku cały czas mieszając. Przelej do słoików. Masa jest na początku dość rzadka ale zgęstnieje gdy będzie stygła:) Przechowuj w lodówce.Smacznego!