ßßß
Składniki:połowa tabliczka mlecznej czekoladypołowa tabliczki białej czekoladytrzy kostki gorzkiej czekolady1/2 szklanki orzechów laskowych5 łyżek mleka zgęszczanego1 łyżka mleka w proszkuPrzygotowanie:Mleczną i białą czekoladę łamię na kawałki i wkładam do osobnych miseczek. Najpierw miseczkę z białą czekoladą ustawiam na garnku z wodą, tak aby miseczka nie dotykała wody. Rozpuszczam czekoladę a następnie pędzelkiem "maluje" główki dinozaurów. Następnie rozpuszczam w ten sam sposób mleczną czekoladę, do której na samym końcu już po zdjęciu z kąpieli wodnej dodaję gorzką czekoladę i mieszam aż do rozpuszczenia i połączenia się obydwu czekolad. Maluję pozostałe części dinozaurów. Foremke wkładam na około 10 minut do lodówki.Po tym czasie nakładam kolejną warstwę czekoladą i ponownie wkładam do lodówki, czynnośc powtarzam jeszcze raz.W czasie kiedy foremka chłodzi się w lodówce przygotowuję nadzienie.Do pozostałej białej czekolady dodaję mleko zagęszczane, zmielone orzechy i mleko w proszku. Dokładnie mieszam i ponownie ustawiam w kąpieli wodnej i mieszam aż do momentu kiedy masa zgęstniej.Przestudzoną masę nakładam do czekoladowych foremek. Delikatnie wstrząsam foremką aby masa równomiernie się rozprowadziła a następnie pokrywam pozostałą mleczną czekoladą.Foremkę ponownie wkładamy do lodówki na około godzinę. Teraz najtrudniejsze zdanie - pilnujemy ab dinozaury nie zniknęły:)Po godzinie delikatnie wyciągamy pralinki z foremki i możemy delektować się słodkością:)