Tort piekłam specjalnie na imieniny, które jutro mój S obchodzi. Biszkopt z niezawodnego przepisu mamy oczywiście, a krem z dodatkiem mascarpone. Do tego orzechy i czekolada.Mam nadzieję, że będzie pyszny!Składniki :* biszkopt* sok z połowy cytryny* szklanka wrzątku* 2 małe śmietany kremówki 36%* opakowanie serka mascarpone* 2 fixy do kremówki* 2 łyżki cukru pudru* duża garść orzechów laskowych i włoskich* tabliczka mlecznej czekoladyPrzygotowanie :Upieczony biszkopt przekroić by powstały trzy blaty. Każdy nasączyć wrzątkiem z sokiem z cytryny. Przygotować krem ubijając kremówkę z fixami. Dodać serek i dosłodzić cukrem pudrem do smaku. Każdy nasączony blat posmarować kremem i posypać startą czekoladą. Wierzch posypać uprażonymi i posiekanymi orzechami. Ja swój tort ozdobiłam wiórkami kokosowymi , rozetkami z pozostałego kremu oraz rozpuściłam czekoladę mleczną i na folię wylewałam ją tak by powstały opłatki czekoladowe.