Wykonanie
Dzień dobry!Lubicie rzodkiewkę? To teraz szczerze... czy liście
rzodkiewki lądują u Was w koszu? Jeśli tak, to mam dla Was dobrą wiadomość - wcale nie muszą tam lądować :-). Liście
rzodkiewki to doskonały materiał na pesto, które wykorzystacie do
makaronu lub jako dodatek do kanapki czy sałatki. Intensywnie zielone, aromatyczne i bardzo smaczne!
![](/Data/Images/www.poracoszjesc.pl\2015_slash_04_slash_pesto-z-lisci-rzodkiewki/l/564757482.jpg)
Pesto z liści
rzodkiewkiSkładniki:1 pęczek liści
rzodkiewki1 garść
płatków migdałów50 g
parmezanu2 ząbki
czosnkuoliwa z oliweksól,
pieprzWykonanie:
Migdały prażymy na suchej patelni, aż będą złote, odstawiamy do ostudzenia. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w malakserze i miksujemy na gładkie pesto. Płynność pesto regulujemy dodając
oliwę z oliwek. Ja przygotowałam pesto, które jest gęste i swobodnie można go użyć jako pastę do
chleba czy też dodatek do
makaronu.
![](/Data/Images/www.poracoszjesc.pl\2015_slash_04_slash_pesto-z-lisci-rzodkiewki/l/-1596709305.jpg)
![](/Data/Images/www.poracoszjesc.pl\2015_slash_04_slash_pesto-z-lisci-rzodkiewki/l/708356882.jpg)
Smacznego!