Wykonanie
Dzień dobry!Staram się wytrwać w postanowieniu przygotowywania ciekawych śniadań, więc do łask powracają omlety.Szybkie i smaczne danie, delikatna odmiana od tradycyjnego
jajka sadzonego. Omlet można przyrządzić ze wszystkim, czy to warzywa, czy
wędlina, nawet same
zioła wystarczą. Ja pokusiłam się o dodanie świeżych
pomidorków koktajlowych i
sera. Smaczne i syte śniadanie - czyli idealny początek dnia!

Zapraszam!Składniki:3
jajka1 łyżka
mlekakilka
pomidorków koktajlowych
ser starty na tarce (ja użyłam
sera Bursztyn i koziego)kilka gałązek
tymiankusól,
pieprzoliwa z oliwekWykonanie:
Jajka mieszamy z
mlekiem,
solą i
pieprzem, wylewamy na rozgrzaną patelnię skropioną
oliwą. Smażymy na średnim ogniu, co chwilę podnosząc ścięte brzegi omletu, aby płynna masa dostała się na spód.Posypujemy
pomidorami pokrojonymi na połówki lub ćwiartki, listkami
tymianku i
serem (ilość
sera zależy od Waszych upodobań), jeszcze chwilę podgrzewamy, składamy na pół i wykładamy na talerz.

Smacznego!