ßßß
Ciasteczka są kruche, maślane, trochę przypominają herbatniki i oczywiście mają piękny kardamonowy smak i zapach!Jeśli tylko jesteście fanami kardamonu, musicie je przygotować! :-)Zapraszam!Składniki:250 g mąki pszennej100 g cukru pudru2 łyżki miodu100 g masła1 jajko1 łyżka mielonego kardamonuWykonanie:Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy z nich ciasto, jeśli jest zbyt mokre, dodajemy nieco więcej mąki.Następnie ciasto wkładamy na godzinę do lodówki.Piekarnik rozgrzewamy do 180 st. z lodówki wyciągamy kawałek ciasta (reszta ciasta powinna się dalej chłodzić), wałkujemy na ok. 5 mm grubości, wycinamy ciasteczka i pieczemy je do 15 minut, aż się zarumienią (czas pieczenia uzależniony od piekarnika, podaję Wam czas w jakim ja piekłam). Czynności powtarzamy, aż do wyczerpania ciasta :-).
Upieczone ciasteczka studzimy na kratce.Idealnie smakują z kawą.Smacznego!