Wykonanie
Dzień dobry!Czasem brak pomysłu na obiad, prawda?Wystarczy połączyć kilka składników i upiec je w piekarniku, smaczny obiad gotowy!Dlatego też dzisiaj prezentuję prosty pomysł na zapiekane
pomidory i
dynię z
białą kiełbasą.

Bardzo banalnie, ale i bardzo smacznie!Zapraszam!Przepis pochodzi z miesięcznika Moje smaki życia, nr 11/2013 z moimi modyfikacjami .Składniki:4
białe kiełbasy500 g dyni piżmowej butternut (
dynia w kształcie
gruszki)300 g
pomidorków koktajlowych lub
daktylowych1 główka
czosnku3 gałązki
rozmarynuoliwa z oliweksól,
pieprzWykonanie:
Dynię myjemy, obieramy ze skórki i pestek, kroimy w sporą kostkę.
Pomidorki również myjemy i lekko nacinamy.Spód naczynia żaroodpornego polewamy
oliwą, układamy
dynię i
pomidorki, listki
rozmarynu, przyprawiamy, skrapiamy
oliwą.
Czosnek myjemy i przecinamy na pół, całą główkę, również dorzucamy do warzyw.

Na wierzchu układamy ponacinane
białe kiełbaski.Pieczemy około 40 minut w 200 st. aż
dynia będzie miękka, a
kiełbaski rumiane.Smacznego!