ßßß
Po chwili dodajemy wiśnie i musli, wiśnie mogą się nieco zmiażdżyć i puścić sok, nie trzeba się tym przejmować. Wyrabiamy elastyczne ciasto, pozostawiamy do podwojenia objętości pod przykryciem i w ciepłym miejscu.Następnie z ciasta formujemy niewielkie kulki i umieszczamy w foremkach na babeczki. Pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia, pod przykryciem. Każdą muffinkę przed upieczeniem smarujemy roztrzepanym jajkiem.
Piekarnik rozgrzewamy do 170 st., muffinki pieczemy ok. 20 minut.Smacznego!Wartości odżywcze i energetyczne 50 g musliWartość energetyczna : 198 kcalBiałko : 3,3 gWęglowodany : 37,3 g w tym cukry : 8,6 gTłuszcz : 3 , 2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone : 0 , 8 gBłonnik : 3 , 6 gSód : 0 , 2 g