Wykonanie
Witam!
Sałatka królewska jest zdecydowanie moją najukochańszą i najpyszniejszą
sałatką!Nazwa wzięła się z sałatki dostępnej czasem w sklepach, na stoiskach garmażeryjnych, która jest właśnie sprzedawana pod taką nazwą.
Często ją kupowałam, jednak nadeszła
pora zrobić ją samodzielnie i... idealnie odtworzyłam jej smak!Aż sama nie mogłam uwierzyć, bo niestety nie posiadałam żadnych proporcji składników :)Zapraszam!Mam nadzieję, że ślinka już Wam cieknie na myśl o niej :)Składniki:1 słoik
selera z
ananasem (firmy Roleski)200 g
sera żółtego w kostce (np. Gouda)200 g
szynki w kawałku1 puszka
kukurydzy5
jajek ugotowanych na twardo1 puszka
ananasasól,
pieprzok. 5 łyżek
majonezu (obowiązkowo Kielecki)Wykonanie:
Ser żółty ścieramy na tarce z dużymi oczkami.
Jajka również.
Szynkę kroimy w niewielkie słupki.
Ananasa odsączamy i kroimy w kostkę.
Pozostałe składniki odsączamy z zalewy.Wszystkie składniki łączymy, doprawiamy, dodajemy
majonez i chłodzimy przed podaniem.Smacznego!Pokochacie ją równie mocno jak ja :)