Wykonanie
Zdarza Wam się kupić coś z ciekawości? Z ciekawości dla smaku czy zapachu? Ostatnio kupiłam tak filety z amura. Pamietam, że kiedyś
jadłam... Ale nie pamiętałam smaku. Postanowiłam go sobie przypomnieć.Okazał się przepyszną
rybą. Dodatkowy "smaczek" nadały mu warzywa, w których się upiekł. Myślę, że inne
ryby też by smakowały w takim właśnie zestawieniu.

Składniki:2
marchewki1
pietruszkamały
selerbiała część
pora2-3 gałązki
selera naciowegofilety z amuraulubiona
przyprawa do ryboliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Rybę umyj, osusz i przypraw. Odstaw na kilka godzin, by się "przegryzła".Warzywa obierz, umyj i pokrój w kostkę. Warzywa wrzuć do żaroodpornego naczynia. Ułóż na nich
rybę i polej kilkoma łyżkami
oliwy z oliwek.Naczynie przykryj i wstaw do nagrzanego do 180 st. piekarnika. Piecz ok. 40-50 minut, by warzywa dobrze zmiękły.
