Testy, testy, testy :) Uwielbiam wypróbowywać nowe przepisy. Przyznam Wam się, że bardzo rzadko wracam do tych samych - przecież jest taka różnorodność i w książkach kucharskich i w internecie... Ten przepis zasłużył sobie na zaszczytne miejsce w zeszycie - na pewno jeszcze upiekę :) Są... przepyszne :)Wykorzystałam do ich upieczenia formę, którą ostatnio upolowałam w Lidlu na wyprzedaży kolekcji walentynkowej. Otrzymałam wiosenne jagodowe kwiaty :)Składniki:250 g mąki150 g cukru2 łyżki cukru waniliowego domowego3 łyżeczki proszku do pieczenia50 g skórki pomarańczowej (u mnie z Lidla)200 ml soku pomarańczowego100 ml kefirujajko8 łyżek oleju200 g mrożonych jagódszczypta soliSposób przygotowania:Do miski wsyp mąkę, cukier i cukier waniliowy, proszek do pieczenia, sól i skórkę pomarańczową. Dokładnie wymieszaj. W drugim naczyniu wymieszaj jajko z olejem, kefirem i sokiem. Połącz ze sobą zawartości obu naczyń. Dodaj jagody i wymieszaj. Przełóż do wyłożonych papilotkami formy do muffinek i piecz w 180 st. przez 25 minut.