Wykonanie
Po przygotowaniu kandyzowanej
skórki cytrynowej pozostały mi
cytryny! Leżały i się śmiały - nic nie wymyślisz :) Poszperałam troszkę po zaprzyjaźnionych blogach i jakoś nic mi nie pasowało. Postanowiłam zaryzykować i przygotować coś, co nie będzie ani
dżemem, ani
konfiturą.Powstał przepyszny mus... Świetnie smakuje jako dodatek do
herbaty, będzie rewelacyjny jako przełożenie w słodkim cieście...

Składniki:4
cytryny2/3 szkl.
wody1 szkl.
cukruSposób przygotowania:
Cytryny bez skórki pokrój w kostkę - dokładnie usuń wszystkie pestki. Kawałki
cytryn wrzuć do garnka, dodaj
wodę i
cukier i gotuj, aż
cytryny zaczną się rozpadać. U mnie trwało to około 40-50 minut. Następnie wszystko zblenderuj. Gorąco przełóż do wyparzonych słoików, zakręć i odwróć do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym miejscu.