ßßß
Składniki:80 ml oleju120 ml soku z pomarańczy Tymbark80 ml mleka1 jajko250 g mąki pszennej1/2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki proszku do pieczenia80 g cukruskórka z 1 sparzonej pomarańczy10 suszonych moreli30 g migdałów
Sposób przygotowania:W jednej misce wymieszaj mąkę, cukier, sodę, proszek, skórkę pomarańczową, pokrojone drobno morele i posiekane migdały. W drugim naczyniu roztrzep jajko, dodaj olej, mleko i sok. Płynne składniki dodaj do suchych i wymieszaj łyżką - pamiętaj, by nie robić tego zbyt długo, ciasto na mufiny "lubi" być grudkowate. Przełóż ciasto do przygotowanych papilotek i piecz 20 minut w 200 st. Podawaj ze szklanką soku pomarańczowego lub filiżanką ulubionej kawy.

