ßßß
 
            
         Składniki:1 szkl. wydrylowanych wiśni2 szkl. mąki pszennej1/4 szkl. ciemnego kakao1 łyżka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia2/3 szkl. cukru80 g gorzkiej posiekanej czekolady125 ml oleju2/3 szkl. maślanki2 jajkaSposób przygotowania:Wymieszaj w dwóch naczyniach osobno składniki suche i mokre. Mokre wlej do suchych i dodaj wiśnie i czekoladę. Wymieszaj do połączenia składników. Papilotki do muffinek wypełnij do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w 190-200 st.
Składniki:1 szkl. wydrylowanych wiśni2 szkl. mąki pszennej1/4 szkl. ciemnego kakao1 łyżka sody oczyszczonej1 łyżeczka proszku do pieczenia2/3 szkl. cukru80 g gorzkiej posiekanej czekolady125 ml oleju2/3 szkl. maślanki2 jajkaSposób przygotowania:Wymieszaj w dwóch naczyniach osobno składniki suche i mokre. Mokre wlej do suchych i dodaj wiśnie i czekoladę. Wymieszaj do połączenia składników. Papilotki do muffinek wypełnij do 3/4 wysokości. Piecz około 25 minut w 190-200 st.