ßßß
Składniki:
3 jajka3 szkl. mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 szkl. cukru1 szkl. oleju1 szkl. kefiru500 g jagód1/2 kostki masła lub margaryny4 łyżki cukru1 łyżeczka esencji waniliowej1/2 szkl. mąki3/4 szkl. otrębów pszennych
Sposób przygotowania:Wymieszaj suche składniki. Wbij jajka i dodaj olej oraz kefir. Wymieszaj łyżką (ciasto nie wymaga wyrabiania mikserem). Wyłóż ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto wysyp równomiernie owoce.Do miski (ja wykorzystuję tę samą - stąd czasem nazywam to ciasto "wypiekiem z jednej miski" :) ) wrzuć składniki na kruszonkę - dobrze wyrób, by składniki się połączyły i zaczęły "kruszyć". Wysyp na owoce.Piecz 40-45 minut w 180 st. W przypadku wątpliwości - sprawdź patyczkiem.