Wykonanie
Kolejny piąteczek przed nami. Dla wielu szczęśliwców to pierwszy weekend wakacji, więc pewnie będzie się działo. Jeśli tylko pogoda dopisze powietrze znów przesiąknie grillowym aromatem. Oto jedna z najprostszych propozycji na "coś z grilla" dla tych, którzy nie planują tylko wykonują ;)
Składniki:
bułka (
kajzerka, ciabatta, serowa)3 duże liście
sałaty (lodowa, rzymska czy zwykła)2 dojrzałe
pomidory (
malinowe, rzymskie, cherry)1/2
ogórka zielonego1/3
papryki czerwonejkilka piórek
cebuli (czerwona, cukrowa)sos vinaigretterozgrzany grill ;)Przygotowanie:Z umytych, osuszonych i posiekanych warzyw miksujemy
sałatkę. 10-15 minut przed podaniem doprawiamy wcześniej przygotowanym sosem. Ulubiony rodzaj
bułki podpiekamy na rumiano i pół-chrupko na grillu. Na bułę nakładamy
sałatkę. Przekąska gotowa. Wg mnie można zajadać bez opamiętania - no gdyby buły kalorii nie miały to już w ogóle. Do posmarowania buły można użyć
masła czosnkowego - ale to już totalna rozpusta. Smaczne? Gwarantuję, że tak.