ßßß
Składniki:4 świeże czerwone papryczki chili4 ząbki czosnku1 (100 g) cebula, grubo pokrojona40 ml octu z czerwonego wina1 łyżeczka mielonego kminku1 łyżka oliwy z oliwek2 (325 g) pomidory, podzielone na ćwiartki1 łyżeczka cukrusól do smakuChili, czosnek, cebulę, ocet, kminek zmiksować na jednolitą, gładką masę. Rozgrzać oliwę na patelni, przełożyć przygotowaną masę, podgrzewać mieszając aż stanie się aromatyczna.Pomidory zmiksować na gładką masę. Dodać do masy na patelni. Dodać łyżeczkę cukru, podgrzewać nie przerywając mieszania, aż zacznie kipieć. Zmniejszyć płomień i dusić bez przykrycia, mieszając od czasu do czasu, ok. 20 min, aż całość zgęstnieje. Przełożyć do miseczki i podać.Smacznego :)Źródło przepisu, nieco zmienione: "Kuchnia Meksykańska"