Wykonanie
Gdy rano mamy trochę więcej czasu na przygotowanie śniadania polecam usmażenie tego omletu. Jest niezwykle sycący, szybki i nieskomplikowany w przygotowaniu. Ponadto składa się z niewielu składników. Jedyne o czym warto pamiętać to, aby
jajka staranie rozbełtać widelcem aby je napowietrzyć dzięki
czemu nasz omlet będzie puszystszy . Nie musicie się martwić tym, że jest on płaski zapewniam że nasycicie się nim. Dodatkowy dodatek
miodu i
owoców sprawia, że nasz talerz wygląda wiosennie i kuszącą.Składniki:2
jajka,2 łyżki
płatków owsianych,łyżeczka
proszku do pieczenia,ulubione
owoce,łyżeczka
miodu,
olej do smażeniaPrzygotowanie:
Jajka wybić do miseczki i dokładnie rozbełtać widelcem. Dodać
proszek do pieczenia oraz
płatki owsiane, całość wymieszać. Na patelnię wylać niewielką ilość
oleju i dobrze go rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wylać masę i smażyć do momentu aż omlet będzie z łatwością odchodził od patelni, następnie przekręcić na drugą stronę i smażyć ok. 3 min. Gotowy omlet pokroić i przełożyć na talerz. Polać
miodem i udekorować
owocami (
grejpfrut,
jabłko,
banan).
