Wykonanie
            Muffiny z 
bananami to najprostszy sposób na zaspokojenie głodu na słodkości. Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne. 
Gorzka czekolada i smak 
bananów sprawiają, że ten smakołyk zasmakuje dorosłym i dzieciom. Gdy masz mało czasu a spodziewasz się nie spodziewanych gości przygotuj te muffiny.Porcja na 18 muffinówSkładniki:2,5 szklanki 
mąki pszennej,2 łyżeczki 
proszku do pieczenia (płaskie),pół łyżeczki 
sody oczyszczonej,2 łyżki 
cukru waniliowego ( lub opakowanie 
cukru wanilinowego),70 ml 
oleju,2 
jajka,szklanka 
mleka,2 duże 
banany,4 kostki 
czekolady gorzkiejPrzygotowanie:Piekarnik nagrzać do temp. 200 stopni.Do miski przesiać 
mąkę, 
proszek do pieczenia i 
sodę oczyszczoną, dodać 
cukier waniliowy. Wymieszać. Do mniejszej miski wybić 
jajka, wlać 
mleko i 
olej, całość wymieszać widelcem na gładką masę. 
Banany obrać ze skórki, pokroić w grubsze kawałki i wsypać do misy blendera. Zmiksować na gładką masę, dodać do mokrych składników, wymieszać. Mokre składniki przelać do miski z suchymi, dokładnie wymieszać dużą łyżką. Dodać pokrojoną 
czekoladę. Wymieszać. Do foremek na muffiny przełożyć masę (1/3 wysokości formy). Muffiny piec 25 min w temp. 190 stopni.
