Wykonanie
To wstyd, że jeszcze na blogu nie znalazł się przepis na carbonarę! Przepis zawiera tylko kilka składników. A czas przygotowania sosu to 5 minut. Ugotujemy
makaron i można wcinać! Mimo, że nie jest to najlżejsze danie czasami lubię sobie pozwolić na taki grzech. Carbonara jest zbyt dobra, żeby z niej zrezygnować. Myślę, że to danie przede wszystkim spodoba się
Panom. Dlaczego? Bo jest prosty, zawiera
mięso i
ser, a przygotowanie zajmuję mało czasu! a teraz czas do kuchni!

składniki:2 porcjepół paczki
makaron spaghettiząbek
czosnku6-8 plasterków
boczku parzonegoduża garść
startego sera2
żółtkapół szklanki
wody z gotowania
makaronuMakaron gotujemy al dente.
Boczek kroimy w kostkę i przysmażamy na patelni bez
oleju, gdyż
boczek jest dosyć tłusty i tłuszcz się wytopi. Następnie gdy
boczek będzie już zarumieniony dorzucamy drobno pokrojony
czosnek i przysmażamy chwilę. W osobnej misce łączymy
żółtka ze starym
serem. Gdy
makaron będzie gotowy wrzucamy go na patelnię, dodajemy pół szklanki
wody z gotowania
makaronu i
żółtka z
serem i dokładnie łączymy ze sobą. Należy pamiętać, że składniki łączymy już na wyłączonej kuchence i gotowe!
Makaron wykładamy na talerz i posypujemy odrobiną
sera żółtego.




