ßßß
składniki:75 g czerwonej soczewicy500 g mięsa mielonego z indyka (lub wieprzowego)1 cukiniapół cebuli2 ząbki czosnkumała puszka kukurydzyprzyprawy: 1 łyżeczka curry, 1 łyżeczka kurkumy, po pół łyżeczki papryki słodkiej i ostrejolejpół szklanki bulionuCebulę i czosnek drobno kroimy i przysmażamy na oleju. Następnie dodajemy mięso i przysmażamy. Dodajemy soczewicę i zalewamy bulionem. Gotujemy 5 minut. Cukinię kroimy wzdłuż na pół i jeszcze raz na pół i usuwamy gniazda nasienne i kroimy w plastry, a następnie dodajemy do garnka. Dusimy około 10 minut, aż soczewica będzie miękka. Przyprawiamy curry, kurkumą, papryką słodką i ostrą. Pod koniec dodajemy kukurydzą. Gotujemy razem około 2 minut i gotowe!




