ßßß
składniki:1 budyń śmietankowy lub waniliowy2 żółtka500 ml mleka2 łyżka masłakruche babeczki ( do kupienia w sklepie lub piekarni )dżem malinowyulubione owoce : winogrona, truskawki, jagodylistki miętyMleko przelewamy do garnka, od tego odejmujemy pół szklanki, w której najpierw rozpuszczamy budyń a następnie dodajemy 2 żółtka i dokładnie łączymy składniki. Mleko zagotowujemy i jak będzie już ciepłe dodajemy 2 łyżki masła. Gdy mleko zacznie się gotować wlewamy budyń z żółtkami i mieszamy około 2 minut, aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Babeczki rozkładamy na blacie i napełniamy po pół łyżeczki dżemem malinowym. Gdy krem już wystygnie nakładamy po łyżce budyniu na każdą babeczkę. Następnie kroimy owoce według uznania i układamy na babeczkach (ja pokroiłam winogrona wzdłuż na pół, a truskawki w ćwiartki). Dekorujemy listkiem mięty. Babeczki najlepiej smakują schłodzone!






