ßßß
Składniki:- 5 szkl. mleka- 1 budyń śmietankowy lub waniliowy- 4 żółtka- 3/4 szkl. cukru- 1 szkl. mąki pszennej- kostka masła- paczka krakersów (w zależności od wielkości foremki)Przygotowanie:Do garnka wlewamy 4 szklanki mleka, stawiamy na małym gazie i ciągle mieszając rozpuszczamy w nim cukier i masło. W szklance mleka, która nam pozostała dokładnie mieszamy żółtka, budyń i mąkę, aż powstanie jednolita masa. Wlewamy ją go do gotującego się mleka i cały czas mieszamy aż zgęstnieje. W blasze układamy warstwę krakersów (sola do góry) i na nią wylewamy masę budyniową. Z pozostałych krakersów układamy wierzchnią warstwę ciasta (solą do dołu). Kiedy ciasto ostygnie wkładamy je do lodówki, najlepiej na 8 godzin.Smacznego!